За 7 гривень можна пообідати?


Щоденне одноразове гаряче харчування у школах Івано-Франківська обходиться у 7 гривень. Таку ціну за обід для школярів затвердили на початку 2014 року. Але за останні півроку ціни на деякі продукти харчування зросли чи не в двічі, а дітям необхідне здорове та корисне харчування.

Сьогодні філіжанка кави обходиться чи не вдвічі дорожче, а ніж обід франківського школяра. У розмові із кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління освіти і науки Наталія Микула повідомила, що за рішенням СЕС до 31 грудня поточного року гаряче харчування у школах Івано-Франківська коштує 7 гривень. Тож підприємці, які обслуговують шкільні їдальні, повинні вкладатись у цю суму.

«На початку 2014 року було затверджено нову ціну за гаряче харчування і до кінця фінансового року ціна становить 7 гривень. Наразі підприємці не повідомляли, що не можуть вкластись у зазначену суму щодо дотримання натуральних норм і тому це питання поки не розглядалось», - пояснила Наталія Микула.

За словами головної івано-франківсько освітянки, працівники СЕС будуть аналізувати дотримання натуральних норм і у разі необхідності будуть клопотати про підвищення ціни на обід з нового фінансового року.

До слова, сьогодні відбудеться розширена нарада відповідальних осіб за організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах. Учасники наради - приватні підприємці, які надають послуги з організації харчування учнів, представники шкіл та управління освіти. Тож на цій нараді вже стане зрозуміло, чи підприємці зможуть забезпечити гаряче харчування учням за таку незначну суму.