За невиконання припису Івано-Франківський Держгірпромнагляд подав до прокуратури на ТзОВ "Вудекспорт"


Згідно Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" та відповідного наказу територіального управління головним державним інспектором з охорони праці в деревообробній промисловості 29 липня 2013 року проведено позапланову перевірку стану виконання припису, виданого керівнику ТзОВ "Вудекспорт" м. Івано-Франкіськ.

Перевіркою встановлено, що із 32 пунктів припису виконано тільки 23, хоч терміни їх виконання минули. Зокрема, Товариством не отримано дозволу на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки (технологічне деревообробне устаткування та технологічні транспортні засоби). За дане порушення керівник Товариства притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 188 ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, незважаючи на призупинку окремих одиниць устаткування експлуатація їх продовжувалася з неусуненими порушеннями вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, що могло створити загрозу загибелі працівників, чи настання інших тяжких наслідків.

Враховуючи зазначене, територіальним управлінням 02 серпня 2013 року дано подання в прокуратуру м. Івано-Франківська щодо вжиття до керівника Товариства заходів прокурорського реагування.

Крім цього територіальним управлінням дано адміністративний позов до Івано-Франківського окружного адміністративного суду щодо заборони роботи деревообробного цеху та експлуатації зварювального та технологічного деревообробного устаткування і автонавантажувачів.