Закарпатець намагався виїхати за кордон, сховавшись під сидіння автобуса


Сьогодні вночі військовослужбовці Чопського загону припинили спробу незаконного переправлення через державний кордон України особи чоловічої статі призовного віку.

Правопорушення виявили у пункті пропуску «Малий Березний», що на кордоні зі Словаччиною. Під час огляду мікроавтобуса марки «Mercedes» української реєстрації, який прямував на виїзд з України, правоохоронці помітили, що у багажнику перебуває людина. Вона заховалася від контролю під заднім сидінням за сумками з особистими речами, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

За вказівкою прикордонників невідомий вийшов з автомобіля та пред’явив свій паспортний документ. Затриманий виявився 19-річним громадянином України, жителем Закарпаття.

На місце події викликали співробітників Національної поліції. По завершенні відповідних процесуальних заходів правопорушник та водій, який його перевозив, вибули з пункту пропуску у супроводі слідчого Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській обл.

Після встановлення всіх обставин справи особу, яка намагалася поза контролем виїхати за межі України, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Також у діях юнака вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 ККУ «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період».

Окрім того, відносно водія на адресу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення можливого кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через ДКУ».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!