Захищаючи небо України загинув авіатор з Коломийщини


26 липня, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж — український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України.

Про це повідомила Нижньовербізька сільська рада.

"Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Це непоправна втрата для усієї України! Вічного польоту, Олександре! Вічна тобі і світла пам’ять! 27-29 липня оголошено днями жалоби у Нижньовербізькій громаді. Про дату та час прощання з Олександром повідомимо пізніше",- кажуть в сільраді.

Нагороди Олександра Кукурби:

• звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

• орден Богдана Хмельницького II ст. (6 липня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

• орден Богдана Хмельницького III ст. (22 березня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. 

На зображенні може бути: 3 людини та текст «вічнаі свитла герою украйни сашко ми тебе не забудемо сльози биль вудчай президент украни володимир зеленський присвотв звання героя украйни майору олександру кукурбі. президент додав, що завдяки смливим дям героя знищено десятки одиниць ворожой технi̇ки! COTHI окупантi̇в. "звання героя украйни земля тобі пухом 20»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!