Залишився тиждень: Голосування за "Бюджет участі" набирає обертів


“Бюджет участі” – програма, яка допомагає зробити місто кращим! Щороку мешканці ініціюють нові ідеї для змін, об’єднуються та голосують

Цьогоріч кожен може проголосувати аж 4 рази, за 4 улюблені проекти. Скористатись своїм голосом можна до 28 квітня включно, йдеться на сайті міського голови.

“Насправді мешканці активніші кожного року все більше і більше. Це така закономірність. Це вже 6 рік і щороку ця тенденція збільшується. Станом на сьогодні вже 40 тисяч людей проголосувало. Що цікаво – цього року більше людей проголосували  онлайн. Можливо, це через пандемію, а може через те, що збільшили перелік банків. Та зараз лише 5 тисяч осіб голосували в ЦНАПах”, – коментує координаторка програми “Бюджет участі” в Івано-Франківській ТГ Христина Гнатів.

Також п.Христина наголошує, що з кожним роком збільшується ажіотаж саме на етапі голосування за проекти. Щороку громада вдається до різноманітних та навіть хитрих маніпуляцій, щоб залучити більше голосів за свої проекти (підкупи чи навіть адміністративний тиск). Та зауважує, що комісія слідкує за порушеннями та фіксує їх. Такі дії нівелюють принципи “Бюджету участі” та призводять до недоброчесної конкуренції, ставлячи у нерівні умови інших учасників.

Заступниця міського голови з освітніх питань Вікторія Дротянко каже, що програма “Бюджет участі” – це дуже хороша можливість для садочків та шкіл, завдяки активності та участі в цій програмі оновити освітні заклади. “Вже 3 роки поспіль мешканці голосують за освітні проекти, за школи й садочки. Наразі йде тенденція до збільшення. Якщо проаналізувати, то активніше беруть участь садочки. Хоча, школи, можливо, мають більше шансів на перемогу”, – розповідає Вікторія Дротянко. 

“Цього року активно голосують за проекти “Бюджет участі” мешканці усієї громади. Важливо, що з кожним роком мешканці все більше й більше вірять в цю можливість. Що вони можуть розподіляти кошти самі, шляхом голосування”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Також радіє, що з кожним роком все більше мешканців об’єднується, адже лише об’єднавшись та набравши більшу кількість голосів – збільшуються шанси на перемогу.

Зв’язатись із координаторкою програми “Бюджет участі” в Івано-Франківській ТГ Христиною Гнатів можна на сторінці у ФБ. Про те, скільки проектів може перемогти читайте за посиланням.

До теми: У Франківській громаді хочуть відновити два старовинні храми

У міському парку може з'явитись майданчик для вигулу собак. Потрібні голоси

На Німецькому озері хочуть облаштувати сучасну зону відпочинку

Бюджет участі: На Майзлях хочуть облаштувати пляжну зону

В Івано-Франківську може з'явитись інклюзивна сонячна пекарня

На площі Міцкевича хочуть розширити дитячий простір

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: