«Заступницю голови уряду лнр» заочно судитимуть у Івано-Франківську


Служба безпеки зібрала докази державної зради та колабораційної діяльності мешканки Луганська, яка входить до числа топпосадовців окупаційної влади рф.

Як повідомили в управлінні СБ України в Івано-Франківській області, від липня 2023 року жінка обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр», де курує економіку і фінанси. А до того була «міністром економічного розвитку» в окупаційній адміністрації агресора на Луганщині.

"Як встановили слідчі СБУ, на службі загарбникам зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, посадовиця переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф. Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях. Зокрема, таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал»",- кажуть в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України (державна зрада, колабораційна діяльність).

Обвинувальний акт щодо неї передано до суду. На фігурантку очікує від 15 років тюрми до довічного з конфіскацією майна. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!