Жити в режимі відключень світла прикарпатцям доведеться до квітня, - обленерго


Прикарпаття як і вся Україна житиме в умовах регулярних відключень електроенергії ймовірно до початку квітня, тобто - до завершення опалювального сезону.

Про це 2 грудня під час брифінгу в ОДА щодо ситуації з електропостачанням повідомив голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен, передає "Бліц-Інфо".

«Ми зараз проживаємо надскладну ситуацію - енергетичний геноцид. В такій ситуації знаходяться всі. Якщо ми хочемо перемогти ворога, то повинні підтримувати один одного, довіряти та з повагою ставитися до тих рішень, які приймаються. Щодо ситуації в Україні, зі слів голови правління «Укренерго» вдалось стабілізувати ситуацію, вийшли на певне плато, де енергосистема балансується до рівня споживання. Найближчим часом ситуація покращуватиметься, але дефіцит буде. Якщо говорити про період відключень електроенергії, то це до закінчення опалювального сезону, до початку квітня»,- розповів керівник "Прикарпаттяобленерго".

Бубен пояснив, що наразі в області є покращення. Якщо в понеділок заходили з дефіцитом 40% електроенергії, то сьогодні вже — 35% дефіциту.

"Ключовим фактором, яким ми можемо балансувати, є введення графіків. Наразі діють чотири черги. З кожним днем наші енергетики удосконалюють ці процеси. Хочу зазначити, що ми вперше стикаємось з таким навалом непередбачуваних факторів, тому очікуємо, що буде певна критика в плані так скажемо справедливості графіків.  Першочергово ми забезпечуємо критичну інфраструктуру. Решту потужності - розподіляємо на величину черг",- додав Олександр Бубен.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!