Жорстоке вбивство вчителя у Франції: йому погрожували, поліція затримала 9 людей


У п'ятницю ввечері в передмісті Парижа обезголовили шкільного учителя. Нападникам, за даними поліції, був 18-річний чеченець, який народився в Москві.

47-річний викладач Самюель Паті отримував погрози після того, як він на уроці показав карикатури на пророка Мухаммеда. Про це повідомляють французькі ЗМІ, інформує BBC News Україна.

Поліція розслідує напад як теракт.

Нападника застрелила поліція неподалік від місця злочину. За даними неназваного представника поліції, ним був 18-річний чоловік чеченського походження, який, імовірно, дотримувався радикально ісламістських поглядів.

Французька газета Figaro з посиланням на джерело в судовій сфері повідомила, що підозрюваного звали Абдулах А. (Abdoulakh A.)

За даними видання, він не був у списку радикалів, але входив до банди в комуні Еран, одним з членів якої був ісламіст.

На місці злочину працює поліція і слідчі

Посольство Росії в Парижі контактує з французькою владою у справі про вбивство вчителя, в якому підозрюють громадянина РФ, повідомили "Інтерфаксу" в суботу в російській дипмісії.

Поліція затримала дев'ятьох підозрюваних. Спочатку затримали чотирьох родичів нападника, включаючи одного неповнолітнього. Пізніше в ході розслідування затримали ще п'ятьох - серед них двоє батьків учнів зі школи, де працював убитий. За даними місцевих ЗМІ, вони висловлювали невдоволення рішенням вчителя показати класу карикатури на пророка Мухаммеда.

Карикатури, які вчитель показав класу на уроці про Антиклерикалізм і свободу слова, були відомі за публікаціями в сатиричному журналі Charlie Hebdo. Зараз у Парижі триває суд у справі про вбивство 12 людей в результаті ісламістського нападу на редакцію цього журналу в 2015 році.

За останній місяць це вже другий ісламістський напад, пов'язаний з карикатурами на пророка Мухаммеда, надрукованими Charlie Hebdo. В кінці вересня поліція Парижа затримала вихідця з Пакистану, який напав з ножем на двох людей біля колишнього офісу журналу.

Більше читайте на  BBC News Україна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!