Батьки і школярі пікетували франківську мерію через нового директора школи №6


Сьогодні, 27 листопада батьки і школярі школи №6, що в Опришівцях прийшли до Івано-Франківської міськради.

Причиною народного невдоволення стало призначення нового директора, яким став Василь Ревчук, що є депутатом міської ради від Опришівців від "Батьківщини".

Як інформує кореспондентка Бліц-Інфо обурені батьки хотіли зустрітися з міським головою, втім Руслан Марцінків перебуває у відрядженні. Тож до батьків вийшов заступник міського голови Олександр Левицький, який відповідає за освіту. До слова Левицький є однопартієць Ревчука. 

Люди вимагали від чиновника пояснити, чому він голосував за Ревчука і чому саме його призначили директором, якщо за результатами конкурсу він мав найгірший результат серед кандидатів. На це Олександр Левицький відповів, що це його справа, чому він так голосував. 

"Василь Ревчук набрав нормальну кількість балів. Скажіть, що ви просто хочете іншого кандидата. Якщо вам щось не подобається, то дійте у правовому полі, а не відпускати дітей до школи - злочин", - впевнений Левицький.

У свою чергу батьки пригрозили взагалі перевести дітей в інші навчальні заклади.

"Наші діти там не будуть вчитися, якщо він буде директором. Нехай керує порожніми стінами", - кричали батьки.

Як пояснила член комісії, мама дитини, громада виступила проти, адже Ревчук не має керівних якостей, як і якостей викладача.

"Одностайно наша громада підтримує  Лесю Гринів, яку знають, яка пропрацювала 30 років, має звання "Вчитель року", вміє спілкуватися з колективом і учнями, яку поважають. Не пустити дітей до школи - це було рішення батьків. Ми сподіваємося, що хоч так на почують. В школі зараз є з десяток дітей, яких батьки просто не мали з ким залишити. Ми будемо подавати до суду", - каже мама.

Поспілкуватися з батьками прийшов і голова міської організації "Батьківщини" Руслан Терешко. Партієць сказав, що не розуміє, чому люди настільки проти Ревчука, якщо  завжди на виборах він набирав в Опришівцях найбільше голосів.

"Я відчував підтримку його, як особистості серед людей, тому мені важко повірити, що всі раптом виступили проти нього. Це була його давня мрія стати директором, як батько. Він сказав мені, що спроможний, тому я його підтримав у цьому рішенні", - пояснив Терешко.

Слід зауважити, що сьогодні, 27 листопада з 500 учнів до школи прийшли близько десятка. Таким чином батьки вирішили висловити протест проти рішення комісії про нового директора.