Двох чоловіків з групи, що застрягла на горі Піп Іван, вже доправили до лікарні


Рятувальники повідомляють про вдалий спуск двох туристів, що отримали перехолодження на горі Піп Іван.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 лютого о 20.30 до пошуково-рятувальної групи, що на горі Піп Іван з проханням про допомогу звернулась група туристів. 

Рятувальники на ношах транспортували до рятувального поста 3 туристів зі значними обмороженнями, з яких двоє вже не подавали ознаки життя. Ще 5 туристів рухались самостійно.

23 лютого о 05:30 для евакуації групи туристів до підніжжя гори вирушили рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського пошуково-рятувальних відділень. Втім, через сильний мороз, нульову видимість та вітер евакуювати туристів виявилась нелегко. 

О 12:50 для надання допомоги по транспортуванні туристів залучено військовослужбовців відділу прикордонної служби  «Шибене» Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

О 13:30 рятувальна група (10 рятувальників та 3 волонтери) розпочала транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван двох туристів. З рештою туристів залишилися 3 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення та 1 волонтер.

О 15:45 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги першого потерпілого 1984 р.н. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.

О 16:19 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги другого потерпілого 1987 р.н. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.

Як відомо, група не зареєструвалася в жодному із пошуково-рятувальних відділень та знехтувала застереженнями про ускладнення погодних умов.

За попередньою інформацією, всі вони з Івано-Франківської та Львівської областей.