Фестиваль лемківської пісні проведуть на Прикарпатті


На вихідних 10 та 11 листопада відбудеться Фестиваль Лемківської Пісні “Осінь лемківска”. Святкові дійства пройдуть 10 листопада о 14 год. у Івано-Франківську в приміщенні філармонії та 11 листопада на Рожнятівщині в селі Нижній Струтинь.

Як зазначила організаторка, голова товариства “Лемківщина” Оксана Данилів, на Фестиваль з’їдуться артисти звідусіль: як із сусідніх областей, так і з-за кордону. Метою такого дійства є привернення уваги широкого загалу до багатої лемківської культури, історії цієї етнографічної групи, збереження традицій через пісню. На концерті будуть звучати уже відомі твори “Під облачком”, “Душко моя” та інші.

“Нарешті прийшов той час, коли і Франківщина створює свій лемківський фестиваль, - говорить режисерка фестивалю заслужена артистка України Галина Баранкевич. - Творити нове - завжди важко, але маємо надію, що «посіємо зерно», яке обов’язково рясно проросте і пустить коріння, щоб завжди пам‘ятали... співали... пишались...”.

Підтримати своїх друзів візитом планує і молодь із Львівської та Тернопільської областей. Представник “Молодої Лемківщини” Микола Крупей поділився, що йому надзвичайно цікаво відвідати молодіжну програму і таким чином більше згуртуватися з однолітками, які мають лемківське коріння.

Вхід на усі заходи безкоштовний.