Франківці можуть оплачувати проїзд у громадському транспорті за допомогою SMS


Сьогодні, 3 квітня, в Івано-Франківську презентували СМС-квиток, яким можна розрахуватись у комунальному транспорті.

Оплатити проїзд зможуть франківці та гості міста, у яких оператором мобільного зв'язку є "Vodafone", Київстар" та "Lifecell", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк зауважив, що головна задача СМС-квитка — виведення готівки з транспорту.

"2 жовтня в Івано-Франківську стартував безготівковий проїзд. Тоді був лише один оператор. Зараз до цієї послуги долучились три мобільні оператори України. Це суттєво розширить спектр пасажирів, які зможуть цим користуватись. Картки і телефону повинно бути достатньо, щоб зробити проїзд у транспорті зручним та комфортним" - наголосив Голутяк.

Як розповів міський голова Руслан Марцінків, оплата смс діятиме у тролейбусах, та усіх комунальних маршрутах.

"Безготівкова форма оплати у Франківську збільшується. Ми працюємо не тільки над електронним квитком, а й розширюємо оплату проїзду через смс-повідомлення. Вона діятиме в чотирьох комунальних маршрутах, а згодом і п'ятому, який незабаром виїде на вулиці міста, а також у мережі тролейбусного руху. Ми надалі будемо робити комунальний транспорт ще доступнішим" - пояснив мер.

Щоб скористатися таким способом оплати достатньо відправити безкоштовне SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 та зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження сплати за проїзд. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Усі податки та збори враховано, пасажир сплачує лише вартість проїзду.

Читайте нас в FacebookTelegramInstagram та TwitterТільки найважливіші новини!