Франківці уже можуть отримати свідоцтво про народження дитини у ЦНАПі


Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська розпочав прийом документів для оформлення свідоцтва про народження дитини.

Дану послугу можна отримати як головному офісі (вул. Незалежності, 9) так і в його територіальних підрозділах (вул. Галицька, 124А, вул. Гетьмана Мазепи, 185 та вул. Івана Павла ІІ, 4), відповідно до графіку роботи ЦНАПу та його територіальних підрозділів. 

Інформуємо, що не пізніше 1 місяця від дня народження дитини батьки зобов’язані зареєструвати народження дитини за місцем проживання одного з батьків або за місцем народження дитини.

Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження дитини подається:

  • Ø документ, який підтверджує факт народження – медичний документ, виданий закладом охорони здоров’я;
  • Ø паспорти батьків або одного з них;
  • Ø документ, що підтверджує походження дитини від батька (свідоцтво про шлюб або заява матері).

Про факт державної реєстрації народження видається Свідоцтво про народження. Якщо при державній реєстрації народження дитини відомості про батька внесені за вказівкою матері, то також видається витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Отримавши свідоцтво про народження дитини, її батьки, при наявності всіх документів, можуть зареєструвати місце проживанням новонародженого, зареєструвати до дошкільного навчального закладу, отримати статус багатодітної сім’ї.

Послуга є безкоштовною.

 

Телефон для довідок: 75-01-19; 75-20-41.