Франківців просять підтримати проект реставрації старовинних дверей


Вже два з половиною роки діє громадська ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти. За цей час вдалось врятувати 20 старовинних дверей.

Мабуть, багато хто вже звик, що в Франківську реставрують двері. Про ініціативу чули вже й в інших містах України, з нас беруть приклад і приїжджають переймати досвід. Двері, стали вже новим віднайденим символом міста. Про це в мережі написала керівниця ініціативи Марія Козакевич.

"Часом може здатись, що це дуже просто і легко організовувати всі роботи, спілкуватись з мешканцями, владою, підприємцями, шукати фінансування. Бо ж відреставровані двері, ніби в казці, одні за одними з'являються на вулицях міста і притягують погляди і увагу. Та мушу вам чесно признатись - чарівної палички в нас нема. Це все праця, яка вимагає часу, зусиль, старань, грошей. Зараз маємо ситуацію коли не вистачає коштів завершити реставраційно-відновлювальні роботи дверей, над якими на даний момент працюємо + є заборгованості по кільком попереднім. Загальна сума, яку потрібно зібрати 25 тис грн.", - пише Козакевич.

Тож активісти звертаються до небайдужих франківців фінансово підтримати ініціативу і допомогти врятувати частинку історії міста.

Реквізити:

Приватбанк номер картки 5168 7555 2375 7256

Призначення платежу: поповнення картки 5168 7555 2375 7256 (Козакевич Марія Тарасівна)