Франківська "Говерла" відкрила власну Баскетбольну академію


Вже за кілька днів, 1 листопада у Франківську запрацює Баскетбольна академія.

Про це у соцмережі повідомила директор Баскетбольної академії Інна Дроздова.

"Ми розпочинаємо проект, про який мріяли багато років! Баскетбольна академія – це проект усього творчого та креативного баскетбольного активу ГО «БК «Говерла». Сутність його полягатиме саме у системі підготовки, яка дасть можливість нашим вихованцям крок за кроком наближатись на найвищого рівня професійного баскетболу. Переконана в тому, що серед них – майбутні зірки українського баскетболу та NBA, професійні тренери, судді. Головне, позитивні та сильні духом у житті Чемпіони", - переконана Інна Дроздова.

Навчання в Баскетбольній академії ГО «БК «Говерла»  проходять хлопці  віком від 7 до 18 років. По завершенню навчання випускники Баскетбольної академії отримують диплом та рекомендаційні листи у ВНЗ та баскетбольні клуби.

Плановий набір новачків проводиться впродовж серпня місяця кожного року. Протягом усього навчального року, який триває з серпня по червень наступного календарного року включно, здійснюється поточний (позаплановий) добір дітей у всі вікові секції.

Набір дітей віком від 7 до 12 років здійснюється за конкурсним відбором за заявою батьків при наявності медичної довідки про стан здоров’я.

Впродовж місяця хлопчики переглядаються під час щоденних тренувань.  За цей період дітям надається можливість випробувати себе у тренувальному процесі та проявити здібності до баскетболу. Після успішної здачі тестів з фізичної підготовки, при наявності у дитини бажання тренуватися, батьки пишуть заяву про зарахування у вихованці Баскетбольної академії та заповнюють анкету на дитину.

Плановий набір проводиться у Манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання за адресою: м. Івано-Франківськ  вул. Гетьмана Мазепи, 142 А.

Поточний добір новачків здійснюється впродовж навчального року на навчально-тренувальних заняттях. Тренери команд переглядають і відбирають найбільш обдарованих і підготовлених (на даний момент) дітей.