Франківська облрада просить центральну владу забезпечити сиріт житлом


Сьогодні, 30 червня, в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. На порядку денному близько 70 питань.

Серед іншого, депутати прийняли звернення до президента та прем’єр-міністра щодо прийняття державної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як зазначала депутатка від фракції ВО «Свобода» Оксана Тебешевська, наразі в Україні діють тільки регіональні програми щодо забезпечення сиріт житлом. Але й ті не мають належного державного фінансування.

«Як наслідок, житло отримує лише кожна десята дитина із зазначених категорій. Є регіони, де взагалі не передбачено виділення коштів для придбання житла сиротам. Тому, придбання житла є однією з найактуальніших проблем для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тож прийняття державної програми дозволить ефективніше, швидше вирішувати проблему з житлом для таких дітей», - підкреслила Тебешевська.

 У підсумку, сесія обласної ради підтримала озвучене звернення до центральної влади.

Нагадаємо, на початку сесії до зали прийшли активісти та бійці АТО. Опісля депутати прийняли звернення з вимогою врегулювати економічну і соціально-політичну ситуацію в Україні. Також прикарпатські обранці проголосували за програму щодо психологічної реабілітації учасників АТО.