Фундамент закладений: у Франківську відкриють Академію вільної боротьби


26 червня, в Прикарпатському національному університеті відбулось підписання Угоди між університетом та Федерацією вільної боротьби в Івано-Франківській області.

Підписанти Угоди розповіли про ідею створення академії та зауважили, чому саме вона потрібна для молодих спортсменів, пише ТФ.

Для відкриття Академії були залучені кілька меценатів, які й надалі будуть підтримувати професійний розвиток учнів.

"Знайшлись можливості і люди, які допомогли реалізувати наш задум. Особливо долучився ректор універститету Ігор Цепенда. Це унікальна можливість зібрати найкращих спортсменів Прикарпаття, які зможуть продовжувати готуватися до своїх змагань", - каже президент Федерації вільної боротьби в Івано-Франківській області Едуард Прощук.

Крім того, додає, що основна мета створення такого закладу - формування достойної молоді, яка зумовить розвиток країни та майбутнього

Реконструкцію спортзалу планують завершити через 6 місяців, облаштують його на сучасний мотив.

"Впродовж останніх років ми співпрацюємо з Федерацією. Ми вирішили об'єднати таку потужну силу. Проект є складним, але ми створили концепцію, як спортсмени будуть готуватися і поєднювати це з навчанням. А особливо будемо піклуватися про їхнє подальше майбутнє. Фундамент закладений, а далі залишається працювати над вдосконаленням", - розповів ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Очолить Академію вільної боротьби декан факультету фізичного виховання і спорту Пикарпатського національного університету Ярослав Яців.

"Дуже тісна співпраця між Федерацією та університетом. У нас кожного року народжуються нові проекти, але такого ще не було. Мені вперше доводиться бачити такий момент, коли слова і діло йдуть поряд", - підсумував заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.