Годинник на франківській ратуші таки залишиться старий


В п'ятницю, 5 жовтня відбулась зустріч міського голови Івано-Франківська та керівника Міськсвітла з годинникарем-ремісником Олесієм Бурнаєвим.

Під час зустрічі вдалося дійти порозуміння щодо подальшої долі годинника - його відремонтують і залишать на ратуші. Наразі майстер оглянув годинник і діагностував всі недоліки, які накопичились за 11 років роботи годинника (нажаль жодного ТО після запуску годинника у 2007 році не проводилось). Про це повідомив активіст Франківськ Який Треба Берегти Юрій Козакевич.

"Одразу вдалось провести запуск механіки годинника, для цього використали тимчасові електричні модулі. Механічна частина – на яку надано місту довічну гарантію – працює відмінно. Один раз навіть вдалось включали музику – може хтось чув зранку, але тимчасово відключили, бо саме електрична і звукова частини обладнання потребують найбільшого ремонту", - розповідає активіст.

Далі, після узгодження технічних моментів по документах і оплаті буде проведено ретельний ремонт, осучаснення і/або заміна електронних, електричних і звукових модулів, відновлення повноцінної роботи.

Крайній термін заклали 20.12.18. Вартість ремонтно-відновлюваних робіт складе 100тис. грн. Гарантійний термін на всі електричні модулі 2 роки. Гарантія на механіку – без змін – довічна.