Іванофранківці боргують за воду близько 40 мільйонів гривень


Близько 40 мільйонів гривень заборгованості. Таку суму називають працівники КП Івано-Франківськводоекотехпром. Кажуть, на сьогодні ситуація зі сплатою комуналки в критичному стані.

Сьогодні майже 50% мешканців Івано-Франківська не сплачують за водопостачання та водовідведення. Тож працівники комунального підприємства активно борються з цією проблемою. Однак, вплинути на всіх боржників не вдається, пише Бліц-Інфо з посиланням на ОТБ Галичина. 

"Відключаємо великих боржників, пишемо листи, подаємо позови до суду та використовуємо інші важелі, аби борги зменшувалися. Частина сплачує борг, частина - ні", - каже в.о. гендиректора "Водоекотехпрому" Іван Палімон.

Тепер, коли ціна за електроенергію для підприємства зросла, комунальники змушені відмовлятися від нового обладнання та обмежуватися в ремонті техніки чи закупівлі паливо-мастильних матеріалів. А все для того, аби не мати боргу за електроенергію.

Втім, на погодинну подачу води у "Водоекотехпромі" переходити не планують. Тим не менш закликають франківців вчасно сплачувати за воду та не робити боргів.