Коломия хоче позмагатись з Франківськом за легкоатлетичний манеж


Сьогодні, 18 грудня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу)», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника голови Івано-Франківської облради Сергія Басараба, минулого тижня відбулись громадські слухання на яких люди виступали як і «за» будівництво комплексу, так і «проти».

«Наразі ми маємо альтернативну ділянку тільки в Коломиї. Але нам це не заважає впорядкувати документацію на земельну ділянку. На неї ще є акт з 1996 року», - наголосив Басараб.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Він додав, що на цьому стадіоні можуть тільки займатись учні шкіл, однак він не підходить для професійних змагань, оскільки не відповідає стандартам через неправильні розміри поля.

Водночас начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради Анатолій Прокопів зауважив, що ще одним рішенням пропонується щодо надати згоду на відновлення меж земельних ділянок загальною площею 1,8500 га, які розташовані на вулиці Шухевичів, 16 а та 21. З таким клопотанням до облради звернулась «Івано-Франківська обласна дитячо-юнацька спортивна школа».

«Для того, щоб здійснити державну реєстрацію права власності обласної ради та права постійного користування закладу на земельні ділянки необхідно виготовити та затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки», - розповів чиновник.

У свою чергу член комісії Олег Загурський зауважив, що він не виступає ні «за» ні «проти».

«Якщо на цій земельній ділянці неможливо збудувати спортивний комплекс, то значить потрібно розглядати інші пропозиції. Однак вважаю, що стадіон на Шухевичів не можна залишати в такому стані, як він є зараз, його потрібно як мінімум відновити», - зауважив зазначив депутат-свободівець.

Натомість за будівництво легкоатлетичного манежу у центрі міста висловився голова комісії, депутат фракції БПП "Солідарність" Іван Приймак. За його словами, якщо комплекс розміщуватиметься десь за містом спортсменам, то буде важко добиратись на окраїну.

На це присутній на комісії депутат міськради, спортсмен-укропівець Віталій Мерінов попросив облраду звернутись до міста з проханням про виділення іншої ділянки для будівництва. Мовляв, сусіди майбутнього комплексу та спорстмени, що там займаються проти будівництва. Втім, Загурський зазначив, що голова облради Олександр Сич з цього приводу звертався до депутатів міськради на сесії протокольно, але відповіді ще немає.

Після дискусії члени комісії підтримали питання будівництво спорткомплексу на місці діючого стадіону. Це питання далі мають розглянути на сесії облради.