Маємо дулю через захланних сусідів, - голова облради про Палац Спорту на Шухевичів


Сьогодні, 20 вересня в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. На порядку денному понад 90 питань.

Серед іншого, облрада заслухала інформацію в.о. прокурора Івано-Франківської області Володимира Торованина про результати діяльності органів прокуратури області у І півріччі 2019 року.  Після заслухання статистичних даних про кількість скерованих до суду обвинувальних актів, повернутих державі коштів та заявлених позовів депутати перейшли до запитань.

Зокрема, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич пригадав про конфлікт навколо стадіону на вулиці Шухевичів

"Як триває розслідування щодо захоплення землі сусідами стадіону? Як пам'ятаєте, там мав бути Палац спорту. Але маємо дулю через захланні інтереси декількох людей, які захопили шматки стадіону. Кримінальну справу відкрили ще півтори року тому? Як триває рослідування щодо захоплення землі? Маєте хоч якісь результати?", - поцікавився Олександр Сич.

Прокурор Торованин відповів, що досі тривають експертизи.

"Там є проблема з браком матерілів. Окрім того, ми не можемо вплинути на швидкість експертизи та роботу експертів", - запевнив прокурор.

Ясно, значить нічого не робиться. Місто залишилося ні з чим через тітушок, які відстоювали інтереси захланних сусідів", - дорікнув Олександр Сич.

Нагадаємо, у грудні 2017 в облдержадміністрації запропонували звести Палац спорту на місці стадіону обласної ДЮСШ, що на Шухевичів, 21. Таку пропозицію навіть винесли на розгляд Івано-Франківської облради  проте депутат міської ради Віталій Мерінов разом з іншими протестувальниками зірвали сесію. Відтак через безлад і штовханину у залі облрада відклала розгляд питання. Опісля, відбулись громадські обговорення, де сусіди майбутнього Палацу спорту виступили проти будівництва. Не знайшла ідея підтримки й серед деяких спортсменів, які наразі займають на стадіоні. У підсумку питання зняли з розгляду сесії, поки міська влада не запропонує інші ділянки для будівництва.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс

Уряд виділив 150 млн грн на "Палаци спорту". Франківськ залишився ні з чим

У Мінспорту до останнього сподівались, що у Франківську буде Палац спорту