Мер Франківська вибачився за інцидент з феєрверком та пообіцяв догани підлеглим


Щодо компанії, яка запускала піротехніку, то нею вже займаються правоохоронці.

Як відомо, 19 грудня, на Вічевому майдані запалили головну ялинку Івано-Франківська. Під час святкувань від феєрверку постраждала молода дівчина. Вона виявилась студенкою першого курсу ПНУ з села Голови Верховинського району. 17-річну потерпілу з травмами голови госпіталізовували до Івано-Франківської обласної дитлікарні.

Зараз життю та здоров’ю постраждалої дівчини нічого не загрожує, серйозних травм немає. Пацієнтку перевели до палати стаціонару обласної лікарні, її стан стабільний. За прогнозами медиків за кілька днів дівчину можна буде готувати до виписки. Міський голова Івано-Франківська в мережі повідомив, що місто оплатить лікування потерпілої, та надасть матеріальну допомогу.

"Зараз у виконавчому комітеті проводимо внутрішнє розслідування. Перше покарання: догану отримають директор департаменту культури та начальник управління надзвичайних ситуацій МВК через недотримання правил техніки безпеки під час проведення масових заходів. Крім того, обурює, чому мої підлеглі не виконують мого ж розпорядження про заборону піротехніки. А от організацією, яка забезпечувала феєрверк, займаються правоохоронні органи.
Перше, що ми зробимо – приймемо рішення виконкому про заборону піротехніки. Я від імені міської влади прошу вибачення у всіх, хто постраждав внаслідок нещасного випадку. Зараз потрібно вжити всіх заходів, щоб такого більше ніколи не повторилось. Прошу громадськість та окремі політичні сили не маніпулювати ситуацією, адже від нещасних випадків не застрахований ніхто.
Попри все, наше головне завдання - подарувати дітям казкове Різдво. Впевнений, що головна ялинка Франківська подарує чимало позитивних емоцій мешканцям та гостям нашого міста, адже недарма вона запалала від Вифлеємського вогню миру", - написав Руслан Марцінків.

До теми: Постраждала від феєрверку виявилась студенткою з Верховинщини. Її стан стабілізували

Стали відомі обставини інциденту, де франківчанка постраждала від феєрверку