Мешканці прикарпатської ОТГ нарікають на підприємство, що не дає їм дихати


Сьогодні, 17 квітня вдбулося засідання комісії обласної ради з питань екології на якому серед іншого розглянули звернення, щодо діяльності підприємства "Swiss Krono".

Зокрема, голова Брошнів-Осади Назарій Іванів від імені громади звернувся до облради і комісії з проханням вжити заходів і змусити "Swiss Krono" виконувати екологічне законодавство, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як зауважила депутатка облради Оксана Тебешевська, питання діяльності "Krono" не нове.

"Воно порушувалось багато разів, проте не вирішене і досі. Я робила запит щодо захворюваності населення у прилеглих до виробництва селах Рожнятівського району і виявилось, що тут захворюваність вища, ніж у інших населених пунктах. А якщо ще взяти села Калущини, які теж прилягають... Це питання обов’язково треба вирішити. В мене там наподалік є город, то коли дме вітер з Krono там неможливо дихати", - каже депутатка.

Тож члени комісії вирішили провести виїзне засідання на яке запросити керівництво Калуського та Рожнятівського районів, очільників прилеглих сіл, екологічну інспекцію, департамент екології, фіндепартамент, медиків і власників підприємства.