Ми не маємо права втратити нашу культурну спадщину: Едуард Прощук на фестивалі «Пісні Опілля»


Напередодні у Рогатині відбувся обласний фестиваль народної творчості «Пісні Опілля».

В рамках фестивалю більше 40 селищ представили  свої традиційні пісні, вишивки, страви, культурні звичаї. До святкувань приєднався відомий на Івано-Франківщині меценат та управлінець Едуард Прощук.

«Радію з того, що стільки людей цікавляться культурою та творчістю нашого краю. Фольклорний та етнографічний спадок Рогатинщини надзвичайно різноманітний. Це 42 селища з унікальною вишивкою, музикою, народними піснями, які несуть в собі дух та  багатство української культури. Пишаюсь митцями та майстрами народної творчості рідного краю. Обов’язок молодого покоління – не лише зберегти, а і розвивати спільну культурну спадщину. Ми просто не маємо права втратити те, що збиралось та створювалось роками» – впевнений Едуард Прощук.

«Пісні Опілля» – традиційний щорічний фестиваль на Рогатинщині.

«Направду фестиваль дуже потрібний для регіону. Ми надзвичайно раді, що він проводиться вже вдев’яте і щороку стає ще цікавішим. Наша Рогатинська земля багата не лише на таланти, а й своєю історією, автентичними стравами регіону та здобутками», – відзначив Роман Гринишин, голова Рогатинської районної ради.

Зазначимо, що партія «Слуга народу» оприлюднила прізвища своїх кандидатів в депутати Верховної Ради в одномандатних округах. Від 85 округу, що включає Рогатинський, Калуський та частини Галицького районів, на парламентські вибори йде калушанин Едуард Прощук.

Довідково: Едуард Прощук – 37 років, народився в місті Калуш. Підприємець у другому поколінні, його сім’я понад 20 років випікає хліб для рідного краю. Разом із дружиною виховує двох синів. Освіта вища – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за спеціальністю – фінанси, та Міжнародний інститут менеджменту (МІМ-Київ) – курс міні-МВА (Master of Business Administration). З 2018 року – аспірант у ПНУ імені В. Стефаника за спеціальністю – публічне адміністрування.

Меценат, успішний управлінець. Майстер спорту. Президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області, з 2018 року – віце-президент Асоціації спортивної боротьби України. Активно підтримує юних спортсменів. За останні роки створив декілька Дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортклубів з вільної боротьби. Їхні вихованці здобувають першість на змаганнях всеукраїнського та світового рівнів.