На Прикарпатті довічно засудили ґвалтівника та убивцю 9-річної дівчинки


1 березня 2018 року вироком Косівського районного суду зловмисника визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 («Замах на злочин»), ч. 4 ст. 152 («Зґвалтування»), п.п. 2, 4, 10 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, подія сталася 07.06.2015 року в селі Рожнів Косівського району. Дівчинка по обіді пішла до магазину за продуктами і не повернулася. Пошуки зниклої проводились із залученням правоохоронців, рятувальників, кінологів та місцевого населення. Через півтори доби дівчинку знайшли вже мертвою. Установлено, що причина смерті – механічна асфіксія через удушення, проте на тілі дитини також були виявлені численні тілесні ушкодження, інформує прес-служба Нацполіції в області.

В ході розслідування жорстокого вбивства, допитано понад 600 громадян, призначено понад 40 різних експертиз, проведено низку обшуків. В ході ретельних пошуків через кілька днів особу убивці було встановлено та на підставі зібраних доказів причетності до злочину, затримано. 

На час скоєння злочину він проживав у селі Рожнів. У 2008 році був суджений за статтею 187 Кримінального кодексу України за вчинення розбійних нападів на жінок. При яких використовував ножа і завдавав потерпілим тілесних ушкоджень. У 2012 році його було умовно достроково звільнено від відбуття покарання. 

Так, після тривалого слухання справи у суді, вчора, 01 березня 2018 року, вироком Косівського районного суду уродженця Тернопільської області 1987 року народження за вище вказані злочини засуджено та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.