На Прикарпатті керівник ТОВ «заробив» 6 мільйонів на будівництві фортифікацій


Правоохоронці зібрали обґрунтовані докази його причетності до вчинення злочину. Наразі керівникові товариства повідомлено про підозру.

Кабінетом Міністрів України було виділено кошти з державного бюджету на будівництво оборонних споруд на території Донецької та Луганської областей в районах проведення АТО (наразі ООС). Івано-Франківська обласна державна адміністрація також одержала кошти на будівництво фортифікаційних споруд.

Для виконання вказаних будівельних робіт було укладено договори з кількома підприємствами Івано-Франківської області.

Під час проведення заходів щодо раціонального використання виділених коштів на будівництво оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області виявили факти протиправної діяльності. Зокрема, заволодіння коштами бюджету під час будівництва оборонних споруд.

За зібраними матеріалами УЗЕ військовою прокуратурою Західного регіону було відкрито кримінальне провадження.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що керівники цих підприємств при виконанні робіт підробили офіційні документи. Шляхом внесення недостовірних даних, а саме завищення вартості споруджених об'єктів та використаних матеріалів, останнім вдалося заволодіти понад 6 млн. грн. бюджетних коштів.

Наразі слідчим поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області керівникові одного із підприємств повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, в межах кримінального провадження встановлюються посадові особи органів виконавчої влади обласного рівня та керівники інших підприємств, які можуть бути причетні до розкрадання бюджетних коштів.