На Прикарпатті ліквідують школу-інтернат та будинок дитини


Комісія облради погодила проєкти рішень про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Долинського будинку дитини "Теплий дім".

За словами заступника директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Андрія Сташківа, Перегінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат перебуває на стадії закриття, пише Бліц-Інфо.

"Зараз там навчається 12 дітей і 40 працівників. Вартість утримання однієї дитини складає понад 500 тисяч гривень на рік. Після ліквідації, всі діти будуть навчатися або в школах Рожнятівського району, або будуть переведені в аналогічні заклади області. Колектив попереджений, щоб вони мали можливість працевлаштуватися в освітні заклади району", - пояснив причини заступник.

Майно інтернату буде передане у власність району і там планують створити школу і дошкільний навчальний заклад.

"Школа в Перегінську переповнена там навчається понад тисячу дітей. Тож потрібне додаткове навчальне приміщення. Окрім того, приміщення інтернату може бути використане для відкриття дитячого садочку, який вже давно хотіли будувати. Окрім того працівники школи-інтернату зможуть там працевлаштуватися", - каже Сташків.   

Другим рішенням депутати підтримали припинення діяльності Долинського дитячого будинку «Теплий дім». Як пояснив Андрій Сташків, новий закон про освіту не передбачає функціонування інтернатних закладів освіти.

Водночас представниця служби у справах дітей ОДА пояснила, що в цьому будинку буде відкритий заклад соціального типу де виховуватимуся діти-сироти.

"Даний заклад не надає освітніх послуг для дітей, які там проживають, а вихованці навчаються в Долинських школах. Тому ми плануємо відкрити тут "Центр підтримки дітей та сімей" в якому буде три відділення. Два відділення це маленькі групові будиночки до 15 дітей та третій - денного перебування дітей з інвалідністю. На сьогодні тут є 28 дітей-сиріт, які перебувають на повному державному забезпеченні, з них 18 з інвалідністю", - каже чиновниця.