На Прикарпатті псевдо-атовець просить гроші на поховання і лікування побратимів


У середу 4 квітня в Коломиї зловили (та, на жаль, упустили) шахрая, який «по легенді» привіз з Авдіївки тіло загиблого та ще одного важкого пораненого з травматичною ампутацією.

Про це в мережі повідомив перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації учасників АТО Андрій Долик. За словами атовця, шахрай розповідає, начебто він з 72 бригади, і сам командир дав санітарну машину для транспортування до Франківська. Просить гроші на поховання і лікування, хоча насправді немає ні авто, ні тих кого він начебто транспортував.

"Народ! Та будьте розумними! Війна п’ятий рік! Як можна вестися на подібні казки?! 
Є певна процедура, згідно якою фіксуються усі поранення, смерті і все пов’язане похоронами, транспортуванням. Ми знаєм яка частина де воює, яка на ППД. Є люди, які в тісній співпраці з військкоматами, командирами цим займаються! Давно нема хаосу в цій сфері, лиш наглі аферюги користуючись наївністю наших людей роблять бабло! Певно лиш нас народ готовий ще таку дурню «хавати»!
", - написав Долик.

Засвітився аферист (називався «Санітар») в декількох районах нашої області. Завдяки волонтерці Оксані Вандич, превдо-атовця засікли в Коломиї.

"Оскільки він утік, запідозривши викриття, то «випливе» ще десь! «Легенда» буде іншою але схожою, швидше за все по селах чи маленьких містах. Прохання до людей, поліції, як тільки воно десь засвітиться, дайте знати місцевим атовцям, затримайте того «санітара»! Хлопці пояснять чому погано так робити! (050 885 19 94 -Андрій) На всяк випадок, мій номер, я б дуже хотів особисто провести профілактичну бесіду з цею гнидою", - просить Андрій Долик.

За словами волонтерки Оксани Вандич, шахрай показує паспорт на ім'я Павлишин Генадій Анатолійович (04.09.1973рн., паспорт ВО 588979, м.Хуст, вул. Пирогова, 23) має присобі ще якесь УБД. Каже що служить у 72 бригаді.

"Діє він професійно і шукає священників-капеланів та розказує історію що доставив "200" і важкого "300" який нібито підірвався на розтяжці в Авдіївці (відірвало ліву руку і стопу). І хоче матеріальну допомогу. Засвітився цей також аферист у с. Королівка та м. Городенка. Одягнутий у формую Достовірність УБД волонтери не перевіряли» - розповіла Оксана Вандич.

Світлина від Східнія Вовка.