На Рожнятівщині чоловік незаконно рубав ліс


Вчора, 26 квітня, до відділення поліції надійшло повідомлення від майстра ДП "Брошнівське лісове господарство» Рожнятівського лісництва про те, що під час обходу території обслуговування виявлено невідомого чоловіка, котрий вчинив незаконну порубку дерева.

Прибувши на місце події, правоохоронці встановили, що 52-річний житель одного із сіл району за допомогою бензопили марки «Штіль», вчинив незаконну рубку дерева породи "Осика". До того ж порушник в минулому притягувався до кримінальної відповідальності та був судимий за збут наркотичних засобів та незаконне поводження зі зброєю, інформує ГУ Нацполіції в області.

Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєному та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Також, відповідно до санкції вказаної статті, покаранням може бути обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.