На скандальній ділянці біля міського озера планують створити парк


Сьогодні, 24 лютого, в Івано-Франківську на засіданні виконавчого комітету вирішили долю скандальної земельної ділянки поблизу міського озера.

Мова йде про землю площею 4,0 га, розташовану на вулиці Південний бульвар, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Відповідно до договору оренди від 2011 року ця територія належала ТзОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд». Втім, у проєкті рішень, згідно з новою домовленістю, зазначається, що ділянку поділять. Місто на 1,1766 га ділянки планує створити парк, а "Гаразд Україна" отримає 2,8244 га землі терміном на 12 років.

Меншою частиною ділянки опікуватиметься комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації”.

"Місто використовувало всі методи в межах закону та повноважень аби відстояти ділянку від забудови. Проте, суди розпорядилися інакше. І рішення виявилося не на користь міста. Адже, оренду визнали чинною до 2022 року. Крім того, зобов'язали місто виплатити майже 2 млн грн за перешкоди користування орендарям. Для того, щоб відстояти хоч частину простору, ми сьогодні пішли на Мирову угоду. Згідно із нею, частина ділянки - майже 1, 18 га залишається за містом. А також анульовується претензія на стягнення 1 млн 800 тис грн.",- додає Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Відтак, це питання завтра виноситься на сесію Івано-Франківської міської ради. Тож чи затверджувати цю мирову угоду - вирішуватимуть депутати. 

Нагадаємо, наприкінці 2018 року на зеленій зоні біля міського парку невідомі викопали ями під встановлення паркану. Вже у вівторок, очільник Івано-Франківська разом з депутатами та небайдужими прийшли відстоювати міське озеро, адже забудівник почав зводити паркан.

До слова, у листопаді компанія "Гаразд-Україна" блокувала затвердження генплану, бо замість зеленої зони, яку передбачило місто, хоче її забудувати. Пізніше міський голова заявив, що міськрада скаржитиметься у Вищу раду юстиції на Львівський апеляційний суд.

Згодом на ділянці освятили капличку.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!