Найкращі ідеї для активного дитячого відпочинку в Івано-Франківську


В Івано-Франківську є безліч місць, де діти можуть активно та з користю провести свій час. Втім, коли потрібно не завжди про них можна згадати.

Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала список місць, де ваші діти зможуть з користю та весело провести час.

Для любителів активного дозвілля на свіжому повітрі підійде мотузковий парк. Він знаходиться у міському парку, неподалік входу з вулиці Шевченка. Цей атракціон підійде як дітям, так і дорослим. Довжина  мотузкового парку складає 300 метрів.

Діти від 2,5 років можуть проходити нижній рівень мотузкового парку. Другий рівень буде цікавий як дітям вище 130 см зросту, так і їхнім батькам. Довжина нижнього (дитячого) рівня – 110 метрів, з них 35 метрів тролей, а довжина верхнього (для дорослих та дітей зростом від 130 см) – 200 метрів, з яких майже 70 м, це тролей.

За одне коло першого рівня потрібно буде заплатити 40 гривень, а другого – 60. 

Результат пошуку зображень за запитом

Маленьким дітям буде цікаво погратись в дитячих кімнатах. Вони є у кожному великому торговому центрі міста. За день перебування прийдеться заплатити від сотні гривень.

Дітям також до вподоби буде дитячо-розважальний центр "Чубі Бум" – ігровий простір з крутими атракціонами й веселими візуальними образами. На сайті центру йдеться про те, що тут знайдуть собі розваги до душі діти від 0 до 16 років.

Пов’язане зображення

Для наймолодших в «Чубі бумі» облаштовані комфортні та затишні ігрові локації на другому поверсі центру. А для дітей від 6 років – вражаючі атракціони першого, третього та четвертого поверхів: мотузкова павутина, величезний багаторівневий лабіринт, який займає площу двох поверхів, батутна арена, яка займає площу понад 200 квадратних метрів та багато іншого, веселого та цікавого.

День відпочинку у розважальному центрі коштує 160 гривень. Якщо дитина перебуватиме там менше, то ціна від 50 гривень за годину.

Для любителів роликів варто завітати у торговий центр на вулиці Вовчинецька, 225. Тут діє "Ролер клуб". Вартість катання у будні дні з повним комплектом (включаючи захисне спорядження) коштує 70 гривень, вихідні - 80, а щопонеділка - 55 гривень. Також в цьому центрі батьки з дітьми можуть зіграти у пінг-понг.

Школярам також буде цікаво відвідати наукове містечко "Нова енергія". Тут діти мають змогу більше дізнатись про світ науки в доступній ігровій формі. Можна покрутити педалі, зіграти баскетбол повітряною гарматою, поринути у віртуальну реальність чи сконструювати власну вітрову станцію.

Влітку щосуботи та щонеділі в науковому містечку відбуваються пізнавальні екскурсії науковим музеєм, наукове шоу вогню "ALLХімія", кріо-шоу "Шостий елемент" та TESLA ENERGY SHOW.

Світлина від Нова Енергія New Energy.

З гідом екскурсія буде коштувати 200 гривень, щоправда, подивитись експонати самотужки можна і безкоштовно. Втім, у будь-якому випадку потрібно перед відвідуванням музею потрібно попередньо записатись.

До слова, днями в Івано-Франківську відкрили центр освітніх інновацій, де також функціонуватиме наукове містечко. На повну потужність центр запрацює з вересня. У центрі діти матимуть змогу навчатися робототехніки, відвідувати майстер-класи з прикладної фізики та хімії, роздивитись свій телефон під мікроскопом у 20-кратному збільшенні та багато іншого. Загалом простір має стати освітньою платформою, де юні франківці зможуть обмінюватися ідеями та втілювати в життя власні проєкти.

Компанія підлітків може спробувати свої сили у квест-кімнатах. Їх в Івано-Франківську є декілька. Суть полягає в тому, що команду з 2-4 осіб зачиняють у кімнаті, повній різноманітних загадок, і їх завданням стає вибратись з неї за 60 хвилин.

Кожна гра – це окремо збудований світ зі своїми правилами та сюжетом, який дозволяє кожному учаснику не тільки відчути себе всередині казки, але ще і бути головним героєм і впливати на сюжет.

Ще одним способом активно провести день з друзями є лазертаг. Ця командна гра вимагає від учасників фізичного навантаження, уважності та чіткості. Лазертаг – це можливість вийти зі світу віртуальних ігор та постріляти вживу.

Світлина від Lasertag Ivano-Frankivsk.

Суть гри полягає в тому, що потрібно попасти в суперника лазерним променем. Попадання зараховується, коли промінь з бластера суперника потрапляє на сенсори прикріплені на головній пов’язці суперника. Кожен з гравців має віртуальних чотири життя. Після втрати всіх життів гравець покидає гру. Змагання триває до того часу, поки одна з команд не покине поле бою.

Побігати з бластером можна на вулиці Сахарова, 38 (позаду СК "Олімп"). Для школярів тут організовують збірні гри. Вартість 150 гривень, водночас за команду з п'яти дітей доведеться заплатити 500 гривень.