Новий генплан Івано-Франківська винесено на розгляд міської ради


26 жовтня в Івано-Франківської відбудеться пленарне засідання сесії міської ради. На офіційному сайті ради оприлюднено перелік питань, пропонованих на розгляд депутатам. Серед них – два питання, що стосуються внесення змін до генплану міста.

Зокрема, під №19 у переліку питань винесено проект рішення «Про розгляд пропозицій громадськості щодо внесення змін до генерального плану м. Івано-Франківська», пише Побудовано

Наступним є проект рішення «Про затвердження змін до генерального плану м. Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста».

Обидва питання виносять на сесію Департаментом архітектури.

Нагадаємо, 31 серпня у місті відбулися громадські обговорення змін до генерального плану м. Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста.

Новий проект генплану розробляв київський інститут "Діпромісто" на замовлення Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.

Тоді у містян було чимало запитань до нового проекту генплану. Мовляв, київські фахівці допустили чимало порушень і неточностей. У свою чергу, люди пропонують створити більше місць під зелені насадження, школи і садочки.

А вже наприкінці вересня у Франківську вдруге провели громадські обговорення. Тоді містяни пригрозили революцією.

Згодом виконавчий комітет продовжив до 8 жовтня строк розгляду пропозицій громадськості до проекту містобудівної документації.

Також на початку жовтня проект змін до генплану був винесений на засідання містобудівної ради.