Облрада звернеться до ВР через слова Рабиновича про смерть Михайла Мулика


4 лютого депутат Вадим Рабінович з Опозиційного блоку назвав "хорошою новиною", те що в Івано-Франківську помер дивізійник Михайло Мулик.

Виступаючи з трибуни Верховної ради Рабінович назвав фашистами всіх, хто вважає дивізійників героями і борцями за незалежність України.

Це висловлювання викликало хвилю невдоволення у соцмережах. Окрім того, сьогодні, 6 лютого цю ситуацію обговорили на засіданні комісії Івано-Франіквської обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Всі ми чули як у Верховній Раді два дні тому ворог України Рабинович потішався з смерті дивізійника Михайла Мулика. В мене є пропозиція підготувати звернення до ОДА, можливо до наших депутатів ВР, щоб передати Рабиновичу відкритого листа і озвучити його у парламенті. Ця "п'ята колона" не має права так вивсловлюватися про героїв, які боролися за Україну", - запропонував депутат-свободівець Василь Сенатович.

Голова комісії Наталя Чаплинська погодилась з такою пропозицією і сказала, що можна підготувати таке звернення на президію облради. 

"Щодо цієї ситуації я теж хочу дати певні роз'яснення. До цих пір радянська пропаганда залишається в головах багатьох людей. Дивізію "Галичина" дуже часто плутають з есесівцями. І скільки ми б не пояснювали, що це була українська дивізія, яка захищала наш український народ, українську землю і до есесівців жодного відношення немає, нічого не допомагає. "СС" - скорочено Січові Стрільці.  Дивізія "Галичина" це не те, що у свій час совок вклав у цю абревіатуру. Коли відстоюємо свою державу, ми страшні для колишнього Совецкого союзу, для Росії і тих, хто їм служить. Рабинович - це "п'ята колона", яка їх підтримує. Тому треба писати такий лист. Хочеться, щоб історію вчили не з радянського підручника, а правдиву історію України, яка була і яку треба знати", - підсумувала свободівка.

Нагадаємо, голова крайового братства дивізійників «Галичина» Михайло Мулик відійшов у вічність 25 січня на сотому році життя. Франківці відразу почали викладати в мережу свої співчуття з приводу втрати і спогади про пана Михайла. Натомість народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський, у своєму твіттер-блозі дуже цинічно прокоментував смерть і прощання з Михайлом Муликом.  

До теми: Франківці прощаються з ветераном дивізії «Галичина» Михайлом Муликом

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!