Обвинувачений у вбивстві підприємця "Дира" просить суд відкрити кримінальну справу проти слідчого


Сьогодні, 19 листопада в Івано-Франківському міському суді розпочали розглядати справу за позовом Михайла Дерещука "Дири".

Як відомо, Дерещука судять за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). В кінці серпня минулого року Дира, у центрі Франківська застрелив бізнесмена Ігоря Гербіна. Втім сам Дерещук, вважає себе потерпілим в інциденті з ним, який був перед стріляниною, тож оскаржує бездіяльність слідчого у цій справі.

Засідання веде суддя Ірина Пастернак, повідомляє кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.
На початку суддя зачитала заяву від слідчого, який попросив розглянути скаргу без нього, оскільки він в зоні проведення ООС.

За словами Михайла Дерещука, необхідно порушити кримінальну справу проти слідчого, адже досудове слідство має розглядатися до 6 місяців.

"Там є 29 невиконаних ухвал. Слідчий виконав з березня тільки три ухвали. Всі свідки дають неправдиві свідчення. Є дві різні кримінальні справи де я потерпілий і де я підозрюваний. Я просив допитати моїх сусідів, але вони цього не зробили. Тож прошу порушити кримінальну справу проти слідчого за ст.382 ККУ",- сказав Дерещук.

Заслухавши скаргу позивача, суддя оголосила перерву, до 13.30 год. 30 листопада щоб отримати інформацію від слідчого про виконання ухвал суду.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні. За вчинене правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі

До теми: "Дира" заявив, що його незаконно тримають у СІЗО

Суд у справі вбивства біля франківської Ратуші не відбувся

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів угоду, а потім передумав

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів відвід суддів і домашній арешт

Суд у справі Дири відклали. Підозрюваний попросив швидку

Адвокати просять відпустити “стрільця” Дерещука під домашній арешт – суд відмовив