Очільник Івано-Франківська про Бюджет участі: Люди обирають "приземлені" проекти


Понад 30 тисяч франківців цього року проголосували за проекти Бюджету участі.

Про це повідомили сьогодні, 31 травня під час підсумкової прес-конференції проекту, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Загалом, в голосуванні взяли участь 34 438 іванофранківців.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, переважна більшість франківців голосувала за один проект, але 9 тисяч все ж віддали голос за два проекти.

"Можливо будемо щось змінювати. Хотілося б щоб більша активність була в районах. Ми побачили що дуже багато цікавих проектів і вирішили додати гроші. Тож тепер Бюджет участі 5 мільйонів. Минулого року можна було проголосувати в бібліотеках. Втім, люди придумали, як обійти систему, тож ми відмовились від такого голосування",- каже мер.

Окремо Руслан Марцінків відзначив, що цього року вирішили піти шляхом європейських міст і розділили освітні та звичайні проекти.

"Минулого року ми побачили, що люди голосують за більш "приземлені" проекти: ремонти, облаштування навчальних закладів, тож вирішили розділити освітні і звичайні проекти",- пояснює мер.

У свою чергу куратор проекту Христина Костирко наголосила, що хороші результати дали мобільні ЦНАПи.

"Люди активно агітували за свої проекти і в мережі і навіть на вулицях підходили до перехожих з проханням проголосувати. Ми радіємо, що дуже багато цікавих проектів буде втілено. Найцікавіші це відпочинкова зелена зона біля тенісних кортів, зелений лабіринт в міському парку та студентський простір",- пояснює Костирко.

Загалом, з 38 проектів-переможців є 30 малих (12 освітні, 18 інші) і 8 великих (3 освітні, 5 інші).