Олександр Сич зізнався, що веде боротьбу з раком і висловив підтримку онкохворим


У п’ятницю, 13 грудня під час сесії голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич прозвітував про роботу на посаді за останній рік.

Для ознайомлення з повним звітом депутатам роздали брошурки на 27 сторінок, пише Бліц-Інфо. Натомість Олександр Сич з трибуни розповів про основні здобутки обласної ради скорочено – про сім проведених сесій, роботу комісій та засідання президій, майже тисячу виданих розпоряджень голови та сотні прийнятих депутатами рішень. Адже, як зауважив голова, його головне завдання  - організувати роботу депутатського корпусу.

Також Сич нагадав, що 2019 рік був проголошений "Роком ЗУНР". Відтак, у області було проведено багато просвітницьких заходів, за підтримки обласної ради видана «Західно-Українська Народна Республіка 1918–1923. Енциклопедія. Т. 2″, випущена спеціальна відзнака обласної ради "100-річчя ЗУНР". А ще – з приміщення Івано-Франківської облради прибрали «совєтські артефакти» та повісили картини.

Окрім того, голова облради розповів про виконання програми розвитку місцевого самоврядування.

«Однією із найважливіших складових Програми на Прикарпатті стало проведення обласних конкурсів проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. Цього року реалізовується 61 проєкт від 59 місцевих рад на 28,7 мільйонів гривень, з яких 18,6 мільйонів було виділено з обласного бюджету», зауважив очільник депутатського корпусу.  

Згадав Олександр Сич і про шосту перемогу збірної депутатів Івано-Франківської обласної ради на Всеукраїнській спартакіаді.

Окрім того,  під час звіту згадав про розподіл коштів депутатського фонду та звернення від прикарпатців.

«Загалом, за рік до обласної ради надійшло 1560 звернень від жителів краю. І майже 1400 з них стосувалися отримання матеріальної допомоги, в тому числі на лікування. Можу запевнити, що жодне звернення, яке надійшло на адресу обласної ради, не залишилося поза увагою», - підкреслив Олександр Сич.

Відтак, свободівець наголосив, що в останній рік каденції цієї обласної ради буде багато викликів. Зокрема, місцеві вибори та передача повноважень новим органам влади. Втім, він переконаний, що облрада й далі показуватиме конструктивну роботу, як і всі попередні роки каденції.

«Тому хочу подякувати депутатам за спільну роботу.  Всі досягнення  - це наші спільні перемоги. А недоліки – мої недопрацювання. Я хочу перепросити, що протягом цього року не завжди був із вами під час засіданнях. Як ви всі знаєте, я хворий на рак і від 22 січня веду боротьбу з цією хворобою. Користуючись нагодою, хочу висловити свою солідарність всім, кого спіткала ця недуга і особливо звертаюся до них, хто щойно про неї дізнався – не здавайтеся! Життя любить сильних», - закликав Олександр Сич.

Такі слова депутати та присутні зустріли хвилею оплесків.