Організатори розповіли чим вражатиме ювілейна "Коляда на Майзлях"


У Василіянському монастирі Царя Христа, що в Івано-Франківську, у 2019 році відбудеться десятий Різдвяний фестиваль “Коляда на Майзлях”.

Він розпочнеться урочисто 8 січня о 12 годині та триватиме до 14 січня. Завершиться традиційно гала-концертом, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Учасниками фестивалю будуть аматорські та професійні зорові колективи, солісти-вокалісти, ансамблі, фольклорні колективи, оркестри міста, області з різних куточків України та світу.

Як зауважив Митрополит Володимир, фестиваль - це спільна праця, яка вже досягла успіху.

"Коляда на Майзлях" - це спільна співпраця всіх. Приємно, що храм став відкритий для всіх конфесій. Прикарпаття має стати родзинкою духовності. Хочеться і надалі розвивали патріотичну сторінку. Дай Боже на майбутнє, щоб у нас були такі концерти духовності і патріотичних пісень. Запрошую всіх на Прикарпаття!",- закликає владика.

За словами начальника головного управління туризму і культури ІФ ОДА Володимира Федорака, унікальність фестивалю в тому, що він популяризує українські традиції.

"Мета фестивалю - популяризувати українські традиції та залучати людей. Я вважаю, що нам це вдалось. Один із акцентів "Коляди на Майзлях" продовження і модернізація коляди. Однак, головне - зберегти автентичність",- каже Федорак.

Варто додати, що у 2018 році фестиваль набув статус міжнародного. Начальник управління культури Надія Загурська каже, що це дуже показово для Івано-Франківська.

Цьогоріч франківців та гостей порадують народними й авторськими колядками колективи з України та Європи. Однією з родзинок дійства стане виступ Ніни Матвієнко. Закриватиме захід - Марія Бурмака. Крім того, в межах фестивалю свою оригінальну програму представить Галина Баранкевич.

"До нас також приїдуть декілька міських голів інших міст України. Це свідчить про те, що інтерес фестивалю великий. Тішимось, бо щороку приїжджають колективи з Польщі, Молдови та інших країн. Цього року наш фестиваль переростає в новий рівень. На Вічевому майдані тричі відбуватимуться концерти",- розповідає очільник Франківська Руслан Марцінків.

Також мер додав, що вперше "Коляда на Майзлях" не буде закінчуватися гала-концертом. На Вічевому майдані наварять чаю та влаштують масове колядування.