П'ять років тому на Майдані загинув герой Небесної сотні з Прикарпаття Сергій Дідич


Сотник з Городенківщини Сергій Дідич загинув 18 лютого 2014 року – в один із найзапекліших днів протистояння на Майдані. Йому було лише 44.

Підприємець Сергій Дідич був активним громадсько-політичним діячем, депутатом районної ради та очільником ВО «Свобода» на Городенківщині, пише Бліц-Інфо.

На революцію Сергій поїхав ще у грудні разом з дружиною і весь час перебував у епіцентрі подій. Побратими Сергія кажуть, що він, як сотник, умів підтримувати дисципліну таї оберігати своїх підопічних. Завдяки розслідуванню його дружини Галини та сина Андрія, а також слідства, вдалося з’ясувати — Сергій Дідич загинув від наїзду машини, якою керував також протестувальник з Майдану.

Сталось це 18 лютого 2014 року, коли Сергій разом зі своєю сотнею стримував атаку «Беркута» у Кріпосному провулку. За словами побратимів, коли його сотня відходила, Дідич йшов останнім. Сергія схопили та били «беркутівці». Дідич бився із «беркутівцями» на проїжджій частині, а в цей час по ній на великій швидкості рухалася вантажівка ГАЗ-3309, за кермом якої був інший майданівець — Леонід Бібік, який намагався на машині вирватися з оточення. Один з беркутівців, Андрій Єфімін, сильно вдарив Сергія Дідика по голові, і за мить вантажівка збила Сергія. Після зіткнення з вантажівкою, Сергій не вижив.

Про ці події докладно розказує другий фільм Анастасії Станко та Ангеліни Карякіної з циклу «Слідами революції: Амністія», який вийшов в ефірі hromadske.tv.

Читайте також: Ті, що полягли за Україну: Герої Небесної сотні з Прикарпаття

Сергія Дідича впізнали найшвидше з усіх жертв «чорного» вівторка. На ньому був бейдж коменданта Майдану. У Центрі культури та мистецтв він відповідав за порядок на другому поверсі.

Громадська панахида і прощання з героєм відбулося 20 лютого 2014 року в Городенці. В останню путь з рідного дому Сергія проводжали 21 лютого. Тоді зібралось кілька тисяч людей — родина, друзі, односельчани, колеги-туристи та однопартійці.

Варто зазначити, що одна з вулиць Городенки вже п'ять років носить ім'я Сергія Дідича.

У ті криваві лютневі дні на Майдані загинуло семеро мешканців Івано-Франківщини:  Роман Гурик (Івано-Франківськ)Богдан Калиняк (Коломия), Ігор Дмитрів (Калуський район), Василь Шеремет (Надвірнянський район), Ігор Ткачук (Коломийський район), Михайло Костишин (Рожнятівський район) 

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

До теми: В Івано-Франківську вшанували захисників Дебальцевого

Друзі Героя Небесної сотні Сергія Дідича зібрались на сплав Дністром, щоб виконати дану на Майдані обіцянку

Дружина Героя Небесної сотні з Прикарпаття: Якби Сергій був живий – він точно був би на війні…