Пара з Франківська у Португалії визнала, що залишила трирічну дитину саму на 14 годин


У Португалії прокуратура розпочало розслідування у справі трирічної дитини, яка 14 годин перебувала сама в помешканні в Лісабоні.

Дитина, яка зараз перебуває у притулку - донька подружжя з Івано-Франківська, які поїхали до Португалії на медичну конференцію. Там франківці залишили дитину саму, як наслідок - її забрала поліція. За інформацією друзів пари, маля залишили саме всього на 5 хвилин, пише Бліц-Інфо.

Втім, за інформацією португальських ЗМІ, дитину залишили саму на набагато довший час.

Як зазначає португальське видання Publico.pt, поліцію близько 3 ночі викликали сусіди, бо трирічна дитина сама плакала на балконі. Вже контактуючи з переляканою дитиною, поліція виявила, що дівчинка "не мала доступу до їжі та води та мала червоний колір обличчя", що свідчить про її тривале перебування на балконі. 

"Пізніше, батьки дитини, під силою доказів та фактів визнали, що вони залишали дитину саму в кімнаті з полудня 23 серпня [п’ятниця], приблизно на 14 годин», - кажуть у прокуратурі.

Наразі батькам заборонили покидати країну та контактувати з донькою. Дівчинку спочатку доправили до лікарні, а потім - до притулку. Тепер їх чекає суд. Рідні та друзі шукають адвоката з питань захисту прав українських громадян при вилученні соціальними службами Португалії дитини.