Президент дав українське громадянство грузину-добровольцю з Прикарпаття


Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Відповідно до документа, українські паспорти отримають 14 осіб. Серед них і грузинський доброволець Мераб Концелідзе, інформує Бліц-Інфо.

Учасник АТО Мераб Концелідзе із села Бережниця Калуського району, вже більше 10 років проживає в Калуші та вже чотири роки не міг отримати українське громадянство. В жовтні минулого року обласна рада проголосувала звернення до президента України щодо надання Мерабу Концелідзе громадянства.

Грузин відомий тим, що воював у складі добровольчого батальйону “Донбас” і був поранений під Іловайськом. Мераб має дружину і двоє діточок. Грузин спочатку відстоював честь країни на Майдані у Києві, а потім добровольцем пішов у військо.

Як йдеться на сайті президента, це лише перші рішення щодо надання громадянства нашої держави особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть ухвалені після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду у встановленому порядку. 

До теми: 53-річний грузин із Калущини вже рік воює за Україну

Ветеран-іноземець звернувся до облради, бо боїться залишити своїх дітей без батька

Облрада проситиме президента зробити українцем грузина, що воював в АТО