Прикарпатці мусять ходити аварійним мостом, якого на документах навіть не існує


Погано приварені поручні та згнилі дошки - таким мостом роками змушені ходити жителі Фитькова на Прикарпатті.

Оминати переправу не можуть: це єдина дорога до школи, магазину та сільради, розташованих на іншому березі річки. Останньою краплею для людей стало падіння двох чоловіків з мосту. Тепер вони відмовляються пускати дітей до школи. 

Нерухомого сусіди витягли Романа на берег та відвезли до лікарні. У чоловіка зламані два шийні хребці та забій плеча. А кількома днями раніше його односелець Василь Яворський йшов цим містком до помираючої мами, впав та зламав стегно.

Цей міст через Бистрицю з'єднує центральну частину Фитькова та його присілок, обійтись без цієї переправи люди не можуть. Найбільше бояться за дійтей, який у присілку більше тьох десятків. Кажуть, лише дивом всі падіння обходились забоями та синцями.

Є дорога в об'їзд через сусідні села, але навіть коли вона не розмита дощем та заметена снігами вона фактично не проїздна через суцільні ями. Нею навіть швидка відмовляється їхати. Коли комусь в присілку стає зле лікарі доїжджають до аварійного містка та чекають хворого на іншому березі.

Аварійною ця переправа стоїть роки. Сільська влада нічого зробити не може, адже на паперах цієї споруди не існує, а відтак грошей на її ремонт ні в бюджеті району, а ні в ОТГ немає. Мешканці присілку обіцяють перекрити дорогу і в останні два тижня перед канікулами навіть перестали пускати дітей до школи. Після цього керівництво ОТГ пообіцяло виділити на ремонт моста-привида майже 200 тисяч гривень.

До теми: Мешканці Надвірнящині ризикують життям через дірявий міст-привид