Прикарпатці на війні: Артур Пірус із Галича про те, як захищав Україну


Вже незабаром українці відзначатимуть День захисника. У цей день вшановуватимуть пам'ять тих, хто віддав своє життя за волю держави.

У зв'язку з цим Бліц-Інфо продовжує спецтему "Прикарпатці на війні". Ми поспілкувались з учасниками АТО, які розповіли, що мотивувало їх захищати Україну. Серед таких людей  - 27-річний боєць з Галича Артур Пірус.

Прикарпатець брав участь у подіях Майдану. У 2014 році спільно з побратимами вирушив на схід, де пробув понад три роки. Ніс службу в батальйоні спеціального призначення "АЗОВ", який в кінці 2014 став окремим загоном спеціального призначення. Атовець пригадує, що ще з малку мав у собі дух націоналіста.

"Я є український націоналіст, вихований у такому ж дусі, моя родина брала участь в Національно-визвольній боротьбі за Незалежність України. До майдану я знав, що в нас буде конфлікт з Московією. Як на мене, це було очевидно, хоча наші люди в це не вірили й не вважали її своїм ворогом",- пояснює боєць.

Боєць зазначає, що мотивації як такої у нього не було, він просто хотів зберегти та захистити Україну від ворогів.

"Я був мотивованою людиною, яка не потребувала мотивації. В мене було прагнення захистити родину й Україну, звільнити нашу Батьківщину від окупанта та вийти до наших кордонів, не допустивши московську гідру на інші території України. Про це і були думки, про себе сильно не думав",- зізнається Артур.

Світлина від Артура Галицького.

Зараз чоловік працює, навчається, активно проводить дозвілля та очолює громадську організацію "Галицьке районне об'єднання воїнів АТО", яка займається розвитком ветеранського руху, а саме - залученням ветеранів до громадської діяльності. Прикарпатець розповідає, що організація активно працює над захистом прав ветеранів та членів їхніх сімей.

"На жаль, в нашій державі поки немає належних напрацювань щодо захисту прав ветеранів та їх адаптації в суспільство в різних сферах життєдіяльності на рівні європейських держав, нам доводиться частково брати все в свої руки, аби наші побратими не були залишені напризволяще зі своїми проблемами наодинці",- наголошує атовець.

Пірус також вважає, що ветерани мають бути залучені до політики як місцевого, так і вищого рівня, адже саме вони найбільше мають на це право і знають важку ціну втримання держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про коломиянина Андрія Балацького. Боєць розповів, чому пішов в АТО. Читайте також про шлях на війні добровольця, музиканта відомого гурту "Кораллі" Мишка Адамчака.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!