Прикарпатська компанія поверне гроші за голу ялинку для молдаван


Українська компанія поверне мерії Кишинева гроші, витрачені на придбання і транспортування різдвяної ялинки, яку довелося в терміновому порядку замінити.

Про це в понеділок заявила в.о. мера Сілвія Раду на засіданні муніципальних служб, повідомляє Sputnik.

Нагадаємо, святкову ялину до Кишинева привезли з околиць з курорту Буковель. Її встановили вранці 2 грудня, хоча її урочисте відкриття було заплановане напередодні, у перший день зими. Затримка була пов'язана із тим, що ялинка "загубилася" в дорозі. Однак. після встановлення стало зрозуміло, що дерево сильно пошкоджене і точно не відповідає статусу головної ялинки країни. Відтак дерево прийшлось замінити.

"У нас була слідча група, щоб з'ясувати, що сталося при установці різдвяної ялинки в Кишиневі на площі Великих національних зборів. Комісія склала протокол, яким констатовано, що транспортування ялини здійснена невідповідним чином, що українська компанія не виконала контрактні зобов'язання", - сказала Раду .

За її словами, з фірмою зв'язався віце-прем’єр столиці Ністор Грозаву. Крім того, в листі українській фірмі передані претензії по виконанню умов контракту про доставку їли.

"Компанії висунуто вимогу про покриття всіх витрат муніципалітету на покупку і транспортування дерева. Таким чином, 15 тисяч леїв, скільки коштувала сама ялина, а також 13,5 тисячі леїв за її транспортування будуть відшкодовані", - сказала Раду.