Прикарпатські депутати вимагатимуть у СБУ перевірити УПЦ МП щодо співпраці з ФСБ


У пятницю, 8 грудня в Івано-Франківську відбудеться черегове засідання сесії обласної ради. Оскільки у порядку денному близько 80 питань сесію поділять на два засідання.

Серед них  - і звернення обласної ради щодо антиукраїнської діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території держави, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зауважив під час президії облради інціатор звернення, депутат-свободівець Михайло Іваночко, Православна церква Московського патріархату упродовж усього свого існування виступала знаряддям зросійщення українського народу і досі залишається провідною інформаційною силою в гібридній війні, яку веде Росія проти України.

Зокрема, зазначає депутат, за опосередкованого сприяння структур УПЦ МП в Україні видається й поширюється багато літератури виразного антиукраїнського спрямування. Також Московський патріахат відкрито підтримує сепаратизм та діяльність терористів. 

Відтак, прикарпатські депутати прийматимуть звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Міністерства внутрішніх справ України, Ієрархів Українських Церков та вірян УПЦ МП. А саме, з вимогою до Мінінформполітики всебічно доносити інформацію суспільству та розкривати сутність антиукраїнської пропаганди, розкольницької діяльності УПЦ МП. Натомість від Служби безпеки вимагатимуть перевірити ймовірну причетність священнослужителів УПЦ МП до співпраці з ФСБ.

Нагадаємо, найгарячіший церковний конфлікт з вірянами московського патріархату розгорівся в Коломиї, дійшло навіть до бійки

Як відомо, 4 червня у Коломиї опечатали церкву Московського патріархату через конфлікт, який розпочався 4 червня між громадами Української греко-католицької церкви і Української православної церкви (Московського патріархату). Представники громадськості вимагала вийти з-під юрисдикції Московського патріархату і перейти у підпорядкування Київського. З цього приводу на території храму провели збори, де голосуванням прийняли рішення за перехід.  Після цього невідомі молодики пригрозили кіборгу розправою через церковний конфлікт у Коломиї.

Прихожани церкви Московського патріархату рішення поліції оскаржили в Івано-Франківському суді й 4-го жовтня справу частково виграли. 18 жовтня капелани УГКЦ разом з віряними відчинили опечатані двері храму, ввійшли досередини й відправили Службу Божу. А вже 22 жовтня дійшло до штовханини.

До теми: Ікони російського царя та президента України у пеклі знайшли у прикарпатському храмі

Московський патріархат знищив національну пам'ятку архітектури на Прикарпатті

Біля Благовіщенської церкви у Коломиї розбили намети: Що там відбувається?

Прикарпатський капелан: Нині кожен має визначитися з ким він - своїм народом чи московською церквою

На Городенківщині Московський патріархат не хоче віддавати церкву