"Рогатинпісок" хоче через суд змусити облраду видати дозвіл на видобуток


Товариство з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” через суд вимагає в облради надати гірничий відвід для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску.

Про це під час засідання президії обласної ради повідомив голова комісії з питань екології та раціонального природокористування Андрій Левкович, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, Восьмий апеляційний адміністративний суд постановив, що обласна рада повинна надати товариству з додатковою відповідальністю “Рогатинпісок” гірничий відвід площею 14,8 га для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску, яке знаходиться на відстані 0,5 км на схід від хутора Москалі Рогатинського району Івано-Франківської області.

Як пояснили юристи, якщо депутати не виконають рішення суду, то їх викликатимуть в прокуратуру для дачі пояснень.

"Вперше в каденції суд просить не винести питання на розгляд сесії, не розглянути, а надати дозвіл. Тобто, насильно зобов'язує депутата голосувати "За". Можливо, нам треба з цього приводу звернутися до кваліфікаційної комісії суддів", - зауважив Олександр Сич та закликав голів фракцій звернути на це увагу, адже невиконання рішення суду може мати наслідки.

В підсумку президія вирішила винести питання на розгляд сесії.

Нагадаємо, ТДВ "Рогатинпісок" намагається отримати дозвіл на розробку Москалівського родовища ще з 2016 року.

До теми: Прикарпатським підприємцям не дадуть дозволи на розробку родовищ, поки вони не домовляться з сільрадами

На комісії облради сперечались чи варто дати дозвіл на розробку піску одному із прикарпатських підприємств

Івано-Франківська облрада не погодила виставлення на аукціон двох ділянок надр