Стало відомо, хто з нардепів просив скасувати статтю про незаконне збагачення. Є прикарпатці


З тих, хто підписав подання, 23 депутати з «Народного фронту», 11 депутатів з «БПП», 11 з «Відродження», 10 із «Опоблоку», 3 з «народної Волі» і 1 з «Радикальної партії».

Сьогодні стало відомо, що Конституційний Суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Визнана неконституційною стаття зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей.

Список народних депутатів, що підписали в 2017 році подання, на підставі якого Конституційний суд сьогодні визнав неконституційною і скасував статтю 368-2 КК, що передбачає покарання за незаконне збагачення, опублікувала LIGA.net.

Подання підписали 59 депутатів Ради. З тих, хто підписав подання, 23 депутати з «Народного фронту», 11 депутатів з «БПП», 11 з «Відродження», 10 із «Опоблоку», 3 з «Волі народної» і 1 з «Радикальної партії». 

Серед них і двоє народних обранців з Прикарпаття - "фронтовики" Володимир Шкварилюк та Анатолій Дирів.

Нагадаємо, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.