Стало відомо, коли на вулиці Франківська виїдуть турецькі автобуси і за яким маршрутом


Сьогодні, 14 лютого під час засідання виконавчого комітету прийняли рішення про новий маршрут курсування автобусів №55.

Як повідомив начальник Управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак, тепер великогабаритні автобуси на маршруті №55 їздитимуть так:

Прямий напрямок: с. Крихівці ( у вихідні кладовище у с. Чукалівка) - вул.Крихівецька - Мазепи - Бельведерська - Кардинала Любомира Гузара - Галицька - Целевича - Хіміків - Тролейбусна - "Тролейбусне депо".

Зворотній напрямок: зупинка "Тролейбусне депо" - вул. Тролейбусна - галицька - Дністровська - Василіянок - Вовчинецька - Привокзальна площа - Лепкого - Незалежності - Січових Стрільців - Мазепи - Крихівецька - зупинка "с. Крихівці" ( у вихідні - міське кладовище).

Втім, перед голосуванням до міського голови звернулися депутати від мікрорайону БАМ, щоб маршрут коригували і пустили по Довженка - Чорновола, а в обидві сторони по Мазепи. На це їм пояснили, що маршрут розробляли згідно зауважень пасажирів. Втім пообіцяли, що наступний комунальний маршрут буде їхати по Довженка, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Вимагали скоригувати маршрут і пустити його до обласної лікарні, приватні перевізники, мовляв це зачіпає їх інтереси. Втім, очільник КП Електроавтотранс пояснив що комунальні автобуси не повторюють маршрути тролейбусів.

"Ми повинні забезпечити право мешканців на комфортний проїзд. Тому комунальний транспорт має давати людям альтернативу приватним перевізникам. Ми і так пішли назустріч і пустили двосторонній по Мазепи, щоб не зачіпати сильно інтереси перевізників", - наголосив міський голова.

За словами керівника КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк анонсував, що презентація нових турецьких автобусів відбудеться 7 березня, а на маршрут вони виїдуть вже з 11 березня. Втім, посадовець звернув увагу, що можливо доведеться частково коригувати маршрут і автобуси будуть їхати по вулиці Гурика, а не Бельведерській, оскільки там мало місця для повороту.