Суд 85-ї депутатки: Ткачук каже, що складе мандат, як тільки набуде повноважень


Сьогодні, 29 листопада Івано-Франківському окружному адміністративному суді розпочали розгляд позову Марії Ткачук проти голови обласної ради Олександра Сича.

Справу веде суддя Ігор Главач. На засідання з'явилась позивач Марія Ткачук та адвокат Тарас Жарський, а також представник обласної ради, начальник відділу правової та кадрової роботи Млиниська Лілія.

На початку засідання представник Ткачук подав клопотання, що у представника відповідача неправильно оформлена довіреність, мовляв там йдеться, про представництво інтересів облради, а не фізичної особи Олександра Сича. А вони подавали позов саме до фізичної особи. Хоча, треба зазначити, позов поданий саме до голови обласної ради Олександра Сича. Втім, заслухавши аргументи адвоката суд вирішив все ж відкласти засідання для переоформлення довіреності.

Відтак, після засідання Марія Ткачук заявила журналістам, що планує відмовитись від місця в обласній раді, як тільки виграє суд та стане депутатом. Мовляв, не хоче працювати з обласної радою, де "порушують закон, прикриваючи сумісників".

Як відомо, вже півтора року кандидатка у депутати від "Самопомочі" Марія Ткачук намагається відібрати депутатський мандат у депутата від «Самопомочі» Сергія Коцюра, адже його було призначено першим заступником Коломийського міського голови. Оскільки закон забороняє таке сумісництво, Ткачук пішла до суду, аби зобов'язати ОВК визнати депутатом її, адже саме вона наступна за партійним списком. Суд задовільнив її позов частково та зобов'язав обласну виборчу комісію визнати Марію Ткачук депутатом замість Сергія Коцюра. Втім, Коцюра мандату не позбавили, а сам він відповідної заяви так і не написав, тож продовжує виконувати обов'язки депутата.

Ткачук вважає, що в цьому вина голови Івано-Франківської облради Олександра Сича. Мовляв, голова перешкоджає їй здійснювати депутатські повноваження та відмовляється забезпечити можливість брати участь у пленарних засіданнях. Тож подала до суду.

Втім, як раніше пояснив у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо керівник проектів та член ІФОО КВУ Ігор Ткач, суд в цьому випадку не допоможе. За словами Ткача, щоб відвоювати свій мандат Ткачук повинна звернутися з заявою в ОВК, щоб визнати сумісника Коцюра таким, що втратив повноваження.

Варто наголосити, що в обласній організації «Самопомочі» відхрещуються від Марії Ткачук і пояснюють, що вона не є членом партії, а тільки висувалась на вибори від Коломийського осередку партії.

До теми: Шість депутатів обласної ради можуть втратити мандати