Свято ковалів та живі скульптури: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 29 квітня до 5 травня.

Зокрема, у середу, 3 травня, о 17:00 на стадоні "Рух" відбудеться Чемпіонат України з футболу2018/19. Перша ліга. 26-й тур. Зіграє Прикарпаття - Волинь. Квитки - тут.

Світлина від МФК Прикарпаття.

3-5 травня Івано-Франківськ святкуватиме день Народження. З нагоди свята у місті заплановано безліч цікавих заходів. Розпочнеться святкування 3 травня з відкриття фестивалю "Свято ковалів" на площі "Бастіону" та триватиме до 5 травня. Цьогоріч захід прийматиме ковалів з усіх куточків світу вже у сімнадцятий раз. 

Читайте також: Що варто побачити туристу в Івано-Франківську? ТОП-7 цікавих місць

Результат пошуку зображень за запитом "Свято ковалів" у 2018 році

Не менш очікуваною подією першого дня святкування є міжнародний фестиваль живої скульптури. У середмісті "оживуть статуї" з Польщі, Іспанії, Німеччини, Болгарії, Нідерландів, Білорусі та України.

З 13:00 до 17:00 на франківській стометрівці та вулиці Лесі Українки усі охочі зможуть побачити найвідоміші статуї від Барселони до Амстердаму. Унікальну атмосферу фестивалю зададуть 35 учасників, які розмістяться на 23 локаціях. Також на фестивалі планують організувати розіграш за найкращу фотографію з живими скульптурами. Переможця чекає подарунок. Де саме будуть розташовуватись статуї можете побачити на карті.

Персонаж українського козака та доби рококо

Додамо, що з 2 по 5 травня на площі Ринок та у катедральному соборі Святого Воскресіння триватиме фестиваль хорової музики "Катедральні" дзвони". У заході візьмуть участь хори з Києва, Житомира та Івано-Франківська.

Також, з 3 по 5 травня в Івано-Франківську проходитиме ІV Міжнародний фестиваль мистецтв «Карпатський простір». Фолк, етно, рок, класична музика, художня виставка, арт-перформанс, театральні вистави, кулінарні дегустації і безліч цікавих мистецьких проектів - все це чекає на іванофранківців та гостей міста.

Чудовим завершенням дня для франківців та гостей міста стане концерт гурт "The Hardkiss" на площі Івана Франка.

Другий день святкування, 4 травня розпочнеться з встановлення рекорду України. Об 11:00 на вулиці Богдана Лепкого стартує велопробіг.  Організатори планують залучити понад 3500 учасників з синьо-жовтими стрічками.

Також цього дня на площі Міцкевича та вулиці Лесі Українки відкриється "Дитяче містечко".  О 18:00 на містян та гостей чекає перформативне дійство "Живі скульптури" у Палаці Потоцьких, а вже о 19:00 позаду медуніверситету (вул. Лесі Українки) ковалі влаштують "Нічні кування".

Завершиться день грандіозним концертом хедлайнерів фестивалю "Карпатський простір", відомого українського гурту "Каzка" на площі Франка.

Результат пошуку зображень за запитом

5 травня буде не менш насиченим на цікаві події. Зокрема об 11 у парку імені Тараса Шевченка відбудеться фестиваль фарб "Holі"

О 18:00 у Палаці Потоцьких пройде фестиваль етномоди "Край.КА". Назва – символічна. "Край.КА" – розшифровується як «Край Карпат», а сама «крайка» — це деталь жіночого національного гуцульського вбрання, яка об’єднує багатошаровість одягу. А вже за годину у тому ж місці на відвідувачів чекає фестиваль джазу "Jazz Space".

На площі Івана Франка теж триватиме святкове дійство: о 20:00 - виступ Арсена Мірзояна, о 21:00 - Vanotek feat. Eneli.