У Бурштинському водосховищі облаштують острів для птахів. Шукають волонтерів


У водосховищі Бурштинської ТЕС планують облаштувати штучний острів для зимуючих птахів.

Спорудити штучний острів для гніздування птахів на Бурштинському водосховищі хочуть поблизу оглядової орнітологічної вежі (околиці с. Користовичі). Про це йдеться у події в мережі, пише Бліц-Інфо.

"Найбільшою проблемою у для більшості гідрофільних (особливо рідкісних) птахів є брак біотопів безпечних для гніздування та виведення потомства. Найефективніше вирішення цієї проблеми – спорудження штучних островів. Значна частина водоплавних та навколоводних птахів гніздяться виключно на островах",- пишуть організатори.

У зв'язку з цим потрібна допомога волонтерів. Заступник директора Галицького НПП Володимир Бучко на власній сторінці у мережі повідомляє, що облаштування острова відбудеться скоріш за все 29 листопада.

"Харчування не передбачається. Збір у с. Користовичі. Дату і час підлаштуємо під волонтерів, але думаю це буде субота (29.11.). З собою мати рукавички, плоскогубці, цвяхи (50-70), молоток, дріт в"язалький оцинкований і мішки для збору пластикових пляшок)",- зазначає координатор проєкту.

Світлина від Eco-Halych: Wildlife Rehab         Реабілітація дикої природи.

Додамо, будівельний матеріал для острова буде придбаний за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, компанії ДТЕК, ПАТ “Концерн Галнафтогаз” в рамках проєкту «Еко-туризм – шлях до збереження природного різноманіття в місцевих карпатських громадах», що реалізовує громадська організація “Еко-Галич” у партнерстві із ЗУОТ, АМЕР Прикарпаття та Асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!